Vacht en voeding

Vacht en voeding staan voor een heel groot deel in verband met elkaar. Wanneer uw hond overgevoelig is voor bepaalde bestandsdelen in de voeding, is het uiteraard raadzaam om andere voeding voor uw hond aan te schaffen. 

De meeste hondenbezitters nemen het advies van de fokker en of dierenarts voor lief. Men gaat ervan uit dat de fokker en of dierenarts meer verstand van voeding heeft. In uw dierenspeciaalzaak of bij uw dierenarts staan de rekken vol diverse voedingen, echter welke is geschikt voor uw hond?

Trimsalon Twente adviseert hondenbezitters om zoveel mogelijk met vers voer te werken, dus geen voer uit een blik, maar echt vers. In de natuur eet de hond geen ‘uitgebalanceerde’ brokken. Om de tanden van uw hond schoon te houden heeft u geen brokken nodig. Dit is goed op te lossen met verantwoorde kauwbotten.

Een hondenmaag is ingesteld op het eten en verteren van prooien, op spiervlees, organen, maaginhoud (verteerde planten en gras) en botten. De wilde familieleden (wolven, jakhalzen, wilde honden) van onze huishond eten allerlei soorten dieren, van gevogelte tot herkauwers. Zij krijgen dus een gevarieerde en evenwichtige voeding waar van nature alle vitamines, mineralen en enzymen in aanwezig zijn.

Er zijn diverse soorten vers voeding die wij u kunnen adviseren bij de huid en of vacht problemen die uw hond heeft. Tevens kunt u op deze manier ook veel problemen voorkomen.

Trimsalon Twente richt zich op specifieke soorten versvoeding. U kunt bij ons terecht voor Bandit diervoeding en Energique voeding voor uw hond. Daarnaast hebben wij diverse soorten gedroogde en ingevroren snacks voor uw hond op biologische basis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Logo Trimsalon Twente